Saturday, May 22, 2010

Thursday, May 20, 2010

:: Syabas & Tahniah ::

LG221-SARJANA MUDA PENGAJIAN BAHASA GUNAAN (KEPUJIAN) (BAHASA MELAYU KOMUNIKASI PROFESIONAL)
BACHELOR OF APPLIED LANGUAGE STUDIES (HONOURS) (MALAY LANGUAGE FOR PROFESSIONAL COMMUNICATION)

1. Amirah Binti Ahmad
2. Hamdan Bin Setta

3. Ashlimah Binti Salaham
4. Elina Binti Mohamad
5. Fadzilah Binti Che Ani
6. Habibah Binti Melliani

7. Khairul Taufiq Bin Abu Bakar

8. Martha Anak Lidam

9. Maryam Binti Ahmad

10. Masnorindah Binti Mohd Masry

11. Masyuniza Binti Yunos
12. Mohd Adib Bin Mohd Sidek
13. Mohd Al Shukri Bin Nasir

14. Mughni Murni Binti Bustamam

15. Muhamad Firdaus Bin Tokimin

16. Nor Amiza Binti Ismail

17. Nor Azura Binti Md Amin

18. Nor Hidayah Binti Noorezan

19. Norhidayah Binti Nasri @ Ashari
20. Nur Farah Wahida Binti Jamaludin
21. Nur Nusaibah Binti Ahamad Redzuan
22. Nurrissammimayantie Binti Ismail

23. Nurul Azura Binti Mohd Tohid
24. Rafiza Bin Abd Rahman
25. Rasmawati Binti Abdul Muin
26. Rosdi Adli Bin Abdullah

27. Roslina Binti Abidin

28. Shirlene Ellyani Anak Gerang

29. Sri Qamariah Binti Mohd Samsir

30. Syazana Salma Binti Sulaiman

31. Tengku Noor Azleen Binti T Alang

32. Umaimah Binti Kamarulzaman

33. Wan Nurhashima Binti Wan Ashari

34. Zurriatulkamalia Binti Khazin

35. Hasanul Isyraf Bin Rahmat

36. Haslinah Binti Abdul Gani

37. Hasnila Binti Ismail @ Nawang

38. Lucy Anak Kueh @ Waret

39. Luqman Bin Rahman

40. Mohamad Azim Shah Bin Mohamad Said

41. Mohd Rizwan Bin Zainal

42. Nancy Anak Ujan

43. Noor Amalina Binti Hassin

44. Nur Idayu Hartini Binti Mohamad

45. Siti Maryam Binti Ahmad Tajuddin

46. Siti Nur Aminah Binti Abd Razak




Salam sukses dan tahniah buat para graduan LG221..Semoga kenangan bersama kalian, tidak akan pernah luput dari ingatan kita. Semalam sudah melakarkan sejarah. Yang pasti, hari ini akan menjadi penentu untuk hari esok. Kejayaan yang kita ukirkan sekarang akan menjadi perhiasan dalam kehidupan kita.

Perjuangan kita belum selesai. Jangan mudah mengalah. Andai kita berjaya mengharungi perjuangan ini, syabas diucapkan tetapi jika salah seorang daripada kita terpaksa berhenti melangkah, hulurkan tangan untuknya dan bimbinglah dia untuk sama-sama melangkah. Kerana kita semua bersaudara.

Semoga kalian akan terus tabah menempuh badai yang merindui tangisan pantai. Anggaplah diri sebagai pasir pantai dan hidup ini sebagai ombak yang mengganas. Jangan mudah mengeluh kerana pantai tidak pernah terusik bila ombak memukulnya. Begitu juga dengan kalian. Gunakan segala ilmu yang ada ke jalan yang diredhaiNya.

Setiap pertemuan pasti akan berakhir dengan perpisahan. Pergilah sahabatku. Pergilah membentuk kehidupanmu. Jangan pernah menoleh ke belakang lagi kerana apa yang berlaku semalam, hanyalah sejarah buat kita semua. Kita semua akan berjumpa lagi dengan izinNya, wahai sahabatku. Akanku iringkan doa buat kalian agar menjadi insan yang berjaya untuk ibu bapa, keluarga, agama dan negara. Kini, mimpi kita sudah berakhir. Bangkitlah sahabatku dan terbanglah kalian semua.


Kepada adik-adikku, kami sudah melangkah. Jadikan langkah kami sebagai bayang-bayang untuk anda. Jika kami mampu tersenyum, adik-adikku juga mampu tersenyum. Jika ilmu yang kami ada mampu melakarkan kebahagian kepada diri kami, kalian juga mampu untuk merasa kebahagiaan itu kerana pelita kita adalah sama. Ilmu ini pusaka untuk kita semua.


Kepada para pensyarah LG221, relakan pemergian kami untuk melihat dunia yang sebenar. Tanggungjawab yang digalas 'ayah dan ibu' sebelum ini, akan kami pikulkan bersama. Terima Kasih kerana menjadi cahaya dalam hidup kami. Terima kasih kerana sudi untuk mencanting corak di atas kain ini. Ilmu yang diterapkan akan kami gunakan sebaik mungkin untuk menjadi tontonan anak bangsa kita kelak.


Salam kemaafan daripada rafiza bin abd rahman. Jika mata ini masih mampu untuk berkelip, kita akan berjumpa lagi di alumni pertama kita nanti. Kenangkan diriku dalam doa kalian.


p/s :: sedihnya nak post entry ni ;(

:: rafiza & i-city ::

cantik tak pokok-pokok kat dalam gambar ni? rasa kat Korea lak, kan...hehe...sabtu lepas, aku, yam, yap, yuyun & wan (pakwe yuyun) g melancong ke Korea...hahahaha...banyak lak duit kite orang nak g Korea...kite orang hanya melancong ke i-city je la...i-city ni dalam area Shah Alam...kat belakang rumah aku tu je...hahaha....Shah Alam pun ada tempat yang best....Sape cakap Shah Alam tak best? (kalau think positive, memang best...kalau nak ikut darah muda, memang kureng best pun..hehehe)

punyalah ramai orang gi ke i-city ni...macam-macam ade...family, couple, makcik, pakcik, nenek, datuk, abang, kakak, adik, kecik, besar...semua ada laaaa...full package..haha...bidadara pun ade gak...hehe..tengok kat gambar kat bawah ni..hehe..


taraaaaaaaaaaaaa...ni la angel yang turun kat i-city...haha..


ni lak angel yang nak naik ke langit...hahaha

haha...korang tengok la si maryam ni...perangai tak senonoh..gi mana-mana pun, masih gak tak senonoh...

untung panda ni..sebab aku kiss die..hahaha..yuyun & yam telan air liur je tengok aku kiss panda ni...hahahaha...mintak kat laki korang ek..hahaha

thanks kat minah sebelah ni sebab bawak kite orang gi i-city ni..tengok la gambar die..asyik nak ayu je...haha..yun, ko rasa ko ayu ek?hahahaha...are you sleeping tol! haha


ape motip gambar ni?hahaha...cuba teka siapa ni?hehehe...


yang ni pulak, tengah kusyuk tengok aku a.k.a angel turun dari langit....hahahaha


so, kepada sesiapa yang nak rasa melancong ke Korea, meh la datang ke i-City ni...kepada bakal graduan UiTM, korang tak yah la wat photoshoot kat sini sebab ramai yang dah buat kat sini...hehehe..and kepada sesiapa yang nak buat photoshoot untuk profile picture kat facebook or myspace, korang pun gi la tempat lain gak..sebab banyak giler dah yang amik gambar kat sini and letak kat akaun die org tuh..macam si yuyun tu..haish.....

p/s :: secara positifnya, i-city ni mmg bagus tp kalau difikirkan dengan betul, ade gak negatif =)

:: R power ::

lama gak aku tak update blog aku nih...maaf yer..busy sikit dengan preparation kawin..hahaha...'eh, ruff, ko nak kawin ke?'....haha..acah je la...aku busy dengan something sekarang ni...hehe...nak tau ape? tunggu entry baru nanti, ok!

si maryam tu sibuk nak tag aku psl entry baru die tu...haish...sibuk je budak tu...tak dapat tengok aku ni senang sikit...ni lah kui
z yang die tag untuk aku tu...


Syarat-syarat kuiz: It's harder than it looks.Copy to your own notes..Erase my answers. Enter Yours and tag 20 people. Use the 1st letter of your name to answer each of the following Questions. They have to be real, nothing made up. If person before you had the same initial, you must use different answers. You cannot use any word twice. You can't use your name for the boy/ girl name question...
1) What is your name?

RAFIZA

2) A four letter word:
ROOT

3) A boy's name:
RAHMAN

4) A girl's name:
RAJUNAH

5) An occupation:
RETAILER

6) A colour:
RED

7) Something you wear:
RALPH LAUREN =)

8) A food:
ROTI CANAI

9) Something found in the bedroom:
ROKOK

10) a place:
REPUBLIK SINGAPURA

11) Something u shout:
RUFF!

12) A movie tittle:
REMPIT

13) Something u drink:
ROOT BEER

14) A musical Group:
RAIHAN

15) An animal:
RABBIT

16) A street name:
RAHMAN

17) A type of car:
R-ZERO AUDI

Clap clap for me...hahaha...berjaya gak habiskan kuiz ni..
agak mencabar ye tuan-tuan dan puan-puan....so, korang try gak kuiz ni...copy n paste la kat blog korang..Selamat mencuba...


p/s : susah gak nak cari kereta yang mula dengan huruf 'r' =)


Saturday, May 8, 2010

:: Selamat Hari Ibu, mak ::


hyep, ni lah my parents, Mr Abd Rahman & Mdm Rajunah. I love both of them! of cos la, kan...woot wooott....hehehe...so, korang tengok muka aku ni, korang rasa aku ni mirip muka sape? mak aku atau bapak aku? hehehehe...

bersempena Hari Ibu ni, aku nak ucapkan Selamat Hari Ibu untuk mak aku, kakak aku dan semua ibu yang ade kat dunia ni...actually, bukan pada Hari Ibu je kita kena ingat kat ibu kita...selagi kita bernyawa, selagi kita bernafas, kita mesti sayang ibu kita.. Dialah yang mengandungkan kita...Dialah yang melahirkan kita...Dan dialah yang menjaga kita dari kita kecil sehingga kita kenal apa erti hidup ni.... =)




"You taught me everything
And everything you’ve given me
I always keep it inside
You’re the driving force in my life
There isn’t anything
Or anyone I can be
And it just wouldn’t feel right
If I didn’t have you by my side
You were there for me to love and care for me
When skies were grey
Whenever I was down
You were always there to comfort me
And no one else can be what you have been to me
You’ll always be you always will be the girl
In my life for all times

Mama, you know I love you
Oh you know I love you
Mama, you’re the queen of my heart
Your love is like
Tears from the stars
Mama, I just want you to know
Lovin’ you is like food to my soul''




aku masih ingat lagi, setiap hari mak aku akan hantar aku pergi tadika dan tunggu aku sampai kelas aku habis. kalau tak, aku akan nangis kalau mak aku tak tunggu aku sampai kelas aku tu habis...

aku masih ingat lagi, mak aku ajar aku macam mane nak tulis huruf 'z'...sebab dulu aku sengal sangat nak tulis huruf 'z'...huruf 'z' aku selalu jadi bentuk nombor '2'...mak aku ajar aku sampai aku pandai tulis huruf 'z' tu....

aku masih ingat lagi, mak aku pernah tolong aku buat kerja sekolah masa aku darjah 2, sedangkan masa tu dah tengah malam...dia sanggup berjaga sebab nak temankan aku habiskan kerja sekolah aku tu....

aku masih ingat lagi, mak aku cakap supaya belajar rajin-rajin...kalau belajar rajin-rajin, nanti boleh dapat nombor 1 dalam kelas...

aku masih ingat lagi, mak aku cakap, die nak salah seorang daripada anak dia nanti jadi cikgu...

aku masih ingat lagi, setiap kali aku nak balik cuti semester, dia akan masak mee jawa untuk aku pada masa hari aku balik tu...dia tahu anak dia ni suka makan mee jawa...dia akan masak mee jawa tu awal supaya nanti, bila aku sampai je kat rumah, aku boleh makan mee jawa tu terus....

banyak lagi kenangan between me and my lovely mother...i love u, mum...sayang sangat-sangat....without u, rafiza bin abd rahman tak akan menjadi rafiza bin abd rahman....


Happy Mother's Day, mum...from rahman's family =)


p/s : you always will be the girl in my life for all times.

Friday, May 7, 2010

:: wishlist ::

aku minat sangat dengan 2 bijik phone ni....kepada sesape yang baik hati mahu pun pemurah, belikanlah phone ni kat aku...huhu...aku nak beli tapi anggur aku x terjual pulak..hahaha....

blackberry curve 8520 ~ ni lah blackberry yang aku rasa paling murah antara semua keluaran blackberry...aku suka sangat blackberry ni...hurmmmm ;(


ni pulak sony ericsson special edition untuk quicksilver...aku pun nak phone ni...murah je...comel kan?hurmmm...

*aku nak sangat-sangat 2 bijik atau salah 1 phone ni, plz..!!!!*

p/s : aku dah nak konvo...bagilah phone ni sebagai hadiah untuk aku ;)

Thursday, May 6, 2010

:: picnic & photoshoot ::


ahad lepas, aku & the gengs gi picnic kat Similajau sempena nak celebrate birthday orgy and hari pekerja..aku memang la tak berkerja tapi saje nak celebrate hari pekerja ni...woot woootttt....hahaha..seronok banget! dah alang-alang kat pantai tu, kite orang buat la photoshoot sekali..seperti biasa, photographer yang bertugas adalah bone..hahaha..ni lah gambar-gambar yang sempat kami shoot...enjoy!!!


*teka, siapakah empunya gambar ni?hehe*
walau pun ni hanya sekadar picnic biasa, punyalah susah kite orang nak plan picnic ni...hahaha...mane tak nya, hari ni jugaklah awg, bone, orgy & licu berkejar dari Miri untuk balik ke Bintulu...nak dijadikan cerita, pukul 4.30 petang barulah kite orang semua bergerak ke Similajau tu..haish...kek birthday pun last minute aku & lan pergi beli..hahaha..thanks to lan sebab sponsor birthday cake...hehehe...




inilah wajah-wajah kite orang yang nak sangat ber'picnic' tu..hahaha...agak sexy tapi masih lagi di bawah kawalan..hahaha...pergi picnic memanglah sexy...kalau tak nak sexy, baik pergi library...hahahaha..serius doe, picnic kali ni memang seronok giler! terlupa sebentar problem yang ada.. =)



ni lah birthday boy..happy birthday, orgy! hahaha..sorrylah sebab gambar birthday cake tu tak nampak sangat...hehe..nasib baiklah takde telur dan tepung time ni..kalau tak, for sure aku dah baling tepung & telur kat ko, g...hahahaha...sempat jugak tahun ni aku celebrate birthday orgy...kalau before ni, 3 tahun berturut-turut, aku wish birthday budak ni thru phone je..hehehe..kira ok la tu kan? daripada aku langsung tak wish...hahaha...so, untuk my birthday nanti, aku nak orgy ni pulak buat picnic untuk aku..hahaha...
HAPPY BIRTHDAY!!!


kalau pasal bergambar, minah ni lah yang nombor 1..hahaha..asyik muka die je..

lan, thanks for the cake!!! sponsor birthday cake untuk aku gak nanti..hahaha...


thanks kepada semua yang terlibat masa picnic ni (licu, lan, bone, awang, sha & lyn)
to orgy, aku harap ko suka celebration ni...kalau ko x suka pun, aku peduli apa..hahaha...janji aku yang seronok...last but not least, 'socialite just wanna have fun"

p/s : seronok bila kita dapat buat kawan-kawan kita gembira =)


:: under the mountain ::

minggu lepas, aku dengan si nancy ni ade interview kat Miri...pasal interview tu, aku malas nak citer kat korang..hahaha...interview ape, macam mane, dengan sape aku di'interview' tu, biarlah aku, family aku, close friend aku & nancy je tahu...hahaha...

lepas interview last week, aku & nancy sempat jugak pergi menonton wayang kat Parkson Miri tu... aku ni bukanlah kaki wayang sangat...tapi disebabkan aku ni letih sangat hari tu, aku pun terimalah tawaran si nancy ni, dengan harapan, bolehlah aku tido dalam hall tu..hahaha....serius, otak & badan aku letih giler sebab tak cukup tido malam before aku gi interview tu...lepas je tea time kat Big Apple, aku & nancy pergi la merayau kat Parkson....pusing punya pusing, tibalah kite orang kat area kaunter pembelian tiket wayang...Mula-mula, kite orang nak tengok Ironman 2 tapi lambat pulak nak start...cerita lain je ade...so, kite orang pun tengoklah cerita lain tu..nak tahu cerita ape???



ni lah ceritanya...Under The Mountain...mula-mula tu, aku tak tahu sangat macam mane ceritanya...hahaha...masuk je hall, aku terus je tido...hahahaha...nak tahu macam mane mula-mula ceritanya, korang tanyalah si nancy tu, k..hahaha...

so far, cerita ni best gak la..aku sempat gak lah tengok cerita ni...cerita ni mengisahkan beberapa makhluk asing a.k.a alien yang nak menakluk bumi kita ni...hanya pasangan kembar je yang dapat musnahkan alien ni...nak tahu dengan lebih lanjut cerita ni, korang carilah cerita ni kat kedai-kedai yang menjual dvd mahu pun vcd yang berdekatan dengan anda..hahaha....tapi serius, bagi aku cerita ni memang best gak la...
aku bagi 4 daripada 5 bintang untuk cerita ni...tahniah la untuk Under The Mountain...hahaha..bukan senang nak dapat bintang dari rafiza abd rahman ni..hahaha....




kat sini lah kite orang tengok wayang...ni kat luar Parkson tu..


korang tengoklah si nancy tu, lepas aku letih bawak die jalan-jalan kat dalam Parkson & teman die tengok wayang, die tinggalkan aku sorang-sorang kat belakang die...hampeh!
by the way, jangan lupa tengok cerita Under The Mountain tu, k.... =)




:: orgy, happy birthday!!! ::



HAPPY BIRTHDAY, G.!!!!!!!
2 mei lepas, birthday orgy...tapi aku x sempat nak post entry pasal birthday die...
sekarang ni, barulah aku sempat nak update blog aku and post entry untuk my BFF ni..
aku busy sangat last week...interview, editing job and macam-macam yang berlaku last week....haish....facebook je aku sempat nak update...

anyway, HAPPY BIRTHDAY G! aku sayang banget sama kamu dong! Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki and all the best for u! hug hug and kiss kiss from me!


:: kembali ke sekolah ::


last week, aku sempatlah pegi menatap sekolah lama aku dulu..my lovely SMK Bintulu (lovely la sangat.hahaha)
aku buat apa kat situ?? sudah tentu bukan untuk menjadi pengetua..hahaha...aku pergi sebab nak buat sijil berhenti sekolah aku balik...kenapa? for sure la sijil aku tu dah hilang..kalau tak, buat pe aku buat balik..hahaha
hari tu, aku pegi dengan ira...dah alang-alang aku ajak die g sekolah, aku ajak la die gi dating sekali hari tu...hahaha...tu la, hari terakhir aku dating dengan die sebelum die pindah ke Klang...hurm, gonna miss u babe.!!!

so, kite orang pun sempatlah mengimbas balik kenangan semasa menjadi warga SMK Bintulu dulu...




ni la sekolah kite orang dulu..bangunan yang kat belakang kereta tu tempat kite orang berhimpun...kereta tu pulak, aku tak tahu sape punye..hahaha...



ni pulak banguan bilik guru SMK Bintulu..

banyak perubahan yang ketara kat sekolah ni sekarang...macam-macam yang dah berubah...bilik guru ni pun dah berubah...kalau dulu, kat depan bangunan ni takde bumbung..tapi sekarang, depan bilik guru ni dah boleh jadi tempat melepak mahu pun untuk dating..boleh la ustaz or ustazah cekup korang terus sebab dating secara terang-terangan..hahahaha...
so, kepada bekas warga SMK Bintulu, silalah melawat sekolah anda ni..hahaha...

to ira, thanks sebab sudi spend time dengan saya hari tu =)
*clap clap*