Thursday, December 9, 2010

:: terbaik untukmu ::

masa balik kerja tadi, aku terdengar sebuah lagu ni...
aku suka dengan chorus lagu ni...

"maafkanlah bila ku selalu
membuatmu marah dan benci padaku
ku lakukan itu semua
hanya tuk buatmu bahagia

mungkin ku cuma tak bisa pahami
bagaimana cara tunjukkan maksudku
aku cuma ingin jadi terbaik untukmu"

enjoy the song by tangga....


p/s : be the best among the best...

Sunday, December 5, 2010

:: salam maal hijrah ::



esok kita dah nak masuk tahun baru Islam dah..
di kesempatan ini, aku nak ucapkan Salam Maal Hijrah...

apa azam kali ni?

ke korang tunggu tahun baru 1 januari nanti??? hahaha....
apa-apa pun, jangan lupa pulak baca doa akhir tahun dan awal tahun ye....

tu yang penting...!!!

"Orang yang berhijrah ialah ora
ng menjauhi apa yang ditegah oleh Allah untuk melakukannya..."

...SALAM MAAL HIJRAH.
.




p/s :: jum nyanyi lagu maal hijrah....ingat lg tak???
"awal muharram detik permulaan... (sambung sendiri)....

:: badan sihat ::


morning!!! hehe..monday blues lak pagi-pagi isnin macam ni...
aku dengan tabahnya menuju ke toilet sambil memotivasikan diri aku...
apa motivasi aku?? hahaha..adalahhhhh...hahaha

adeih...hujan lak turun dengan gemilangnya hari ni...sungguh sedap sekiranya kalau aku balik ke rumah dan terus memeluk mimpi...hahaha...



hahaha...korang tengok la tempat duduk aku ni...dah macam stor dah..hahaha...aku tak tahu nak buat apa dah ni...amik gambar sendiri je la...hahaha...tak kan nak ambik gambar kotak tu kan? haha...

ni aku nak habaq mai, la ni, aku dah start balik jogging...haha...selama 4 bulan aku kat bintulu ni, aku telah menternak badan aku sehingga naik 6 kg...mula la aku menggelabah..baru nak sibuk jogging...hahaha...tu la, makan tak ingat dunia...hahaha...selepas diet aku bersama kuno tak menjadi, kami pun terus beralih arah dan mula jogging balik....hahahaha...

teringat aku masa kat uitm dulu...masa sem 1, aku duduk kat kolej perindu...kolej tu dekat sangat dengan stadium....so, selalu jugak la aku jogging kat stadium uitm tu...asal jiwa kacau je, aku pergilah berlari kat stadium tu...hehe...

ok what kalau jogging...korang try la...ringan je rasa badan...daripada korang duduk online berfacebook, bertwitter, jom lah kita pergi jogging ramai-ramai...boleh sehatkan badan... boleh gak isi masa lapang petang-petang...
bagi sesiapa yang ada kat bintulu ni, petang nanti aku jumpa korang kat stadium bintulu ek! hahaha.... jommmmmmm.....









inilah antara krew-krew yang terbabit dalam aktiviti sehat walafiat ni..hahaha...
clap clap!!

p/s :: lepas jogging, kita sampung online balik :)

Thursday, December 2, 2010

:: dewasa vs remaja ::

bila aku fikir-fikir balik, aku rasa aku ni belum cukup dewasa...haha... tapi aku dah tak layak untuk dipanggil remaja...hahaha... kadang-kadang aku rasa aku ni dah dewasa sebab :
  • aku dah ada kerja.
  • aku dah ada duit sendiri.
  • aku dah pakai bil telefon.
  • aku dah ada degree.
  • aku dah abis belajar.
  • aku boleh keluar lepak sampai pagi.
  • aku dah ada janggut.
  • aku kena beli shaver untuk shave janggut.
  • aku dah boleh bawak kereta (auto je la...hahaha).
  • aku dah ada cinta aku sendiri (poyo giler r ayat aku nih).
  • aku boleh settle problem sendiri (insyaAllah).
  • aku boleh pilih baju yang aku suka.
  • aku boleh beli baju dengan duit aku sendiri.
  • aku dah boleh pergi berparty. hahaha....
  • aku dah boleh pergi travel...woot woot!!!!
tapi aku masih jugak rasa macam aku ni budak yang baru abis pmr je...sebab :
  • aku masih mintak duit kat mak aku kalau gaji aku dah abis.hahaha (ni advance je ek)
  • aku masih mintak duit kat kakak aku kalau gaji aku dah abis (ni pun advance gak ek)
  • bapak aku bising sebab aku asyik keluar je (mesti die ingat aku ni baru je abis pmr)
  • parents aku masih kemaskan bilik aku..huhu...
  • aku masih merengek depan parents aku...
  • aku masih tengok kartun.
  • aku suka tengok alat permainan.
  • aku masih ada account friendster...(silly me~ hahaha tapi dah lama tak bukak)

hurm...tapi kan...aku tetap rafiza abd rahman yang dulu..tu je yang tak berubah...insyaAllah..
mungkin aku belum cukup dewasa sebab masih banyak benda yang aku patut belajar...
mungkin aku belum cukup dewasa sebab aku sendiri yang tak nak jadi dewasa..hahaha...
mungkin aku masih seperti budak baru abis pmr sebab aku sukakan zaman remaja aku...
semua tu kemungkinan...

apa-apa pun, life must go on...clap clap...

(picture aku ni macam harammm hahahaha)

p/s : dosa tetap aku sendiri yang pikul sama ada aku dah dewasa atau pun tidak ;)









:: say no to violence against children ::

morning, readers!!! ada facebook?? impossible takde kan?
ada ke orang takde facebook sekarang?? haha..wallahualam...

by the way, change your facebook profile picture to a cartoon from your childhood and
invite your friends to do the same.

Until Monday (Dec.6) there should
be no human faces on facebook,
but an invasion of memories.

This is to
say no to violence against children!


doraemon lah kartun yang paling aku suka dulu!!!! haha... sanggup ponteng nak pergi mengaji semata-mata doraemon...hahaha....
kan best kalau aku ada doraemon... haishhhhhhhh....



p/s : nak doraemon 1 plz....

Wednesday, December 1, 2010

:: karena aku sayang kamu ::

hurmmmm.....even sekolah dah start bercuti tapi aku tetap jugak gigih ke sekolah...
terpaksa, ok! bukan sebab aku rela...datang sekolah bukan buat apa pun...
tengok budak-budak spm dan goyang kaki je kat ofis... (harap-haraplah sampai hujung bulan disember macam ni je)

serius aku bosan dalam ofis sekarang ni...
kalau kat rumah, kan best...dah la sekarang ni musim tengkujuh...
so, aku curilah masa yang ada ni untuk aku update blog aku yang dah berhabuk ni...
sambil-sambil aku blogging ni, sempat gak aku bukak folder mp3 dalam lappy aku ni...
lama jugak aku tak dengar mp3 yang ada dalam lappy ni...

belek punya belek folder mp3, aku terjumpa lagu yang dah lama aku tak dengar...
jom teman aku dengar lagu "karena aku sayang kamu" by dygta...
sentimental lak aku pagi-pagi macam ni...


"Seandainya kau ada disini denganku
Mungkin ku tak sendiri
Bayanganmu yang selalu menemaniku
Hiasi malam sepiku
Kuingin bersama dirimu
Ku tak akan pernah berpaling darimu
Walau kini kujauh darimu
'Kan slalu kunanti
Karena ku sayang kamu

Hati ini selalu memanggil namamu, dengarlah melatiku
Ku berjanji hanyalah untukmu cintaku
Adakah rindu dihatimu, seperti rindu yang kurasa
Haruskah ku terus terlena, tanpamu di sisiku
Ku 'kan slalu menantimu"


sedeh kan...ok lah..aku chow jap..nanti aku update lagi....


p/s :: tisu 1..!!!