Monday, January 17, 2011

:: 17 January 2011 ::

17 januari...hari paling happy dalam tahun 2011 ni untuk aku setakat ni...
17 januari gak...birthday adik aku yang paling bongsu...syah reza abd rahman....
HAPPY BIRTHDAY my dear brotha...wish u all the best!!!


ni la adik aku tu... haha...

by the way, 17 januari mungkin dah mengubah arah tuju hidup aku lepas ni....
aku guna perkataan "mungkin" kat situ sebab aku tak tahu lagi sama ada aku akan berjaya dengan arah tuju aku ni..huhu..wallahualam...

ada apa dengan 17 januari sebenarnya? tepat pukul 4.51 petang, 17 januari, aku seperti terkesima dengan screen lappy aku...bukan kerana lappy aku rosak atau screen lappy aku menjadi emas tetapi apa yang mak aku idamkan selama ni terpapar di depan mata aku...
selepas setahun otak aku berehat, nampak gayanya tahun ni aku terpaksa memerah otak aku kembali...yeah!

aku telah di terima masuk ke institut pengajian guru kampus raja melewar, negeri sembilan...
woot woot!!!
at last, dapat jugak aku capai cita-cita mak aku...
this is for u, mum...
and to my family too... yeah!



p/s : i love u mum!!

Saturday, January 15, 2011

:: a letter from... ::


(play the video before u start reading)


I'm sorry
That I bought you roses
to tell you that i like you

I'm sorry
That my body's not ripped enough
to "satisfy" your wants

I'm sorry
that I open your car door,
and pull out your chair like I was
raised

I'm sorry
That I'm not cute enough
to be "your guy"

I'm sorry
That I am actually nice;
not a jerk

I'm sorry
I don't have a huge bank account
to buy you expensive things

I'm sorry
I like to spend quality nights at home
cuddling with you, instead of at a club

I'm sorry
I would rather make love to you then
just screw you
like some random guy.

I'm sorry
That I am always the one you need to
talk to,
but never good enough to date

I'm sorry
That I always held your hair back when
you threw up,and didn't get mad at you
for puking in my car,
but when we went out you went home with
another person

I'm sorry
That I am there to pick you up at 4am
when someone hit you and dropped
you off in the middle of nowhere,
but not good enough to listen to me
when I need a friend

I'm sorry
If I start not being there because it
hurts being used as a door mat, only to
be thrown to the side when the new jerk
comes around

I'm sorry
If I don't answer my phone anymore when
you call, to listen to you cry for
hours, instead of getting a couple
hours of sleep before work

I'm sorry
that you can't realize.. I've been the
one all along.

I'm sorry
If you read this and know somebody
like this but don't care

But most of all

I'm sorry
For not being sorry anymore

I'm sorry
That you can't accept me for who I am

I'm sorry
I can never do anything right, and
nothing that I do is good
enough to make it in your world.

I'm sorry
That I told you I loved you and
actually meant it.

I'm sorry
That I cared

I'm sorry
that I listen to you at night talking
about how you wish you could have done
something different.

maybe that special
someone is right there hanging on your
every word as usual, screaming in his
head "Why won't you give me a chance?"
Because the person you are usually
searching for is right by you........

p/s : a letter from a secret garden....

:: Disaat Aku Mencintaimu ::



p/s :: kalau aku bukan aku, barulah kau menghargai aku.

:: di saat... ::

bangun je tido tadi, lagu ni bermain-main dalam kepala aku...
hurm...
very nice song..

Mengapa kau pergi, mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku

Menyendiri lagi, menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta (indahnya cinta)
Maaf sungguh ku tak bisa (tak bisa)
Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu

dadali, di saat aku mencintaimu

p/s : hargailah apa yang ada depan mata kita sekarang...
jangan bila kita dah kehilangan sesuatu, baru kita tersentak ;(