Wednesday, July 27, 2011

:: di mana? ::

Wah..hari ni aku berada di Genting..tengok gambar aku yang ada kabus tu..muahahah...

Takde maknanya aku kat genting.. Semua gambar ni, aku amik kat SK Kuala Klawang je.. HªHªHª gambar yang ada kabus tu bukan gambar edit yer.. HªHªHª Kat sini memang berkabus.. Dah ala-ala macam kat Genting & Cameron dah..

Aku penat giler ni.. Org gila pun tak penat macam ni.. (Saje nak bagitau)

So, selamat hari khamis...


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, July 25, 2011

:: diterjah ::

Salam isnin semua..

Dengan penuh konfiden, aku memilih kaler pink untuk hari ni. HªHªHª kalau tanya korang, tentu ada yang tak setuju lelaki pakai pink..tapi ada jugak yang setuju..we are democracy kan? Rambut sama hitam, pendapat lain-lain..(Ada ke rambut warna pink?HªHªHª) Bagi aku, tak salah seorang lelaki pakai pink tapi ikut kesesuaian la. By the way, kenapa kalau warna pink, kita mesti kaitkan dengan perempuan? Sudah termaktub dalam undang-undang atau itu hanya budaya sejagat? HªHªHª This is what we called between two lines.

Tazkirah itu tadi ditaja oleh sekolah kuala klawang.hehe

Tengah aku kalut membuat kerja yang diminta guru pembimbing aku, tiba-tiba aku telah menerima panggilan daripada seseorang yang aku tak nak jawab tapi terpaksa jugak jawab..kalau tak, aku fail nanti..HªHªHª.. Dengan secara tiba-tiba itulah, pensyarah aku bagitau nak datang.. Mak oiiii.!!!!!!!! Aku telah diterjah!!

Dan disebabkan perkara itu, aku telah melarikan diri ke toilet..berasap di situ..gambar ada kat atas. HªHªHª

Dah la. Aku nak gi pasar malam. Bye.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, July 20, 2011

:: selamat pagi ::

Oh..hai semua..
Selamat pagi..
HªHªHª

Mata aku tersangatlah mengantuk..
Mana tak nya, semalam tido pukul 3.30 pagi.. HªHªHª Ni semua gara-gara, aku akan dinilai hari ni..
Masalahnya, penyelia aku ni tak bagi kata putus pun.. Dia kata, insyaAllah dia akan datang.. Dia sendiri pun ✗ sure..

Jadi, adakah aku akan dinilai hari ini??

Macam biasa..Bayang-bayang dan cigar menjadi peneman setiap pagi.. HªHªHª

Calow betey!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, July 18, 2011

:: pra-raya ::

HªHªHª puasa pun belum lagi tapi aku dengan budak-budak rumah aku (jackie & irwan) dah buat pra-raya kat rumah ni.
Al-kisahnya, ketika sedang bersiar-siar di pasar malam tadi, kita orang pun lalu sebuah gerai jual lemang & rendang. Lantas membeli juadah tersebut. Kami pun beralih arah ke gerai satay pulak dan berjaya membeli satay tersebut. HªHªHª

Maka, dengan ini, makan malam kami pada malam ini telah mencapai tema juadah hari raya! HªHªHª sambil makan tu, kami menghidangkan lagu raya untuk halwa telinga kami. Kepada jiran tetangga, diminta untuk bersabar ye. HªHªHª

(Sebenarnya, nak makan malam je.hehe)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, July 17, 2011

:: teka-teka ::

Aku tengah mengantuk kaw ni. HªHªHª Untuk makluman, sekarang pukul 6.30 pagi. Aku nak pergi mana awal pagi macam ni??

By the way, sambil-sambil aku tengah menunggu kawan aku seperti menunggu kucing bertanduk, aku sempatlah amik satu gambar ni.. Cuba teka apakah gambar tersebut??

Selamat pagi ye!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

:: kebingungan ::

Aku dah 6 jam mengadap buku dan fail aku yang kat atas meja tu. Seriously, aku nak muntah buat kerja ni.

Adakah aku patut baring atas katil ditemani oleh bantal hijau itu? Adakah aku patut dimarahi oleh penyelia aku esok? Adakah aku mampu untuk meneruskan kerja aku ni? HªHªHª wallahualam.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, July 15, 2011

:: kenikmatan ::

Apakah definisi kenikmatan? Bagi aku, kenikmatan dapat didefinisikan sebagai satu perasaan yang gembira apabila isi durian memasuki rongga mulut. HªHªHª Anda semua jangan pulak mengambil definisi ini sebagai bahan rujukan!

At last, dapat jugak aku merasa durian kat negeri sembilan ni. Pergh! Sedap woooo!! Memang superb! Nah, saksikan sendiri durian yang berjaya mencuri hati aku!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, July 14, 2011

:: kemahuan ::

Aku dah ketemu cara baru untuk aku update blog aku! HªHªHª bagi blogger lain, mereka dah tau kot. Tapi aku baru je tau. HªHªHª

Sekali lagi, ingin saya tegaskan di sini bahawa blog rafizarahman akan mula beroperasi setiap hari, 24/7. Tu pun kalau aku laratlah. HªHªHª

Ok ok. Stop membebel.

Ada sesiapa di sini yang murah hati untuk hadiahkan kepada aku Ipod Touch 4th Generation tak? Orang lain sibuk dengan iphone, ipad apa semua tapi aku pulak sibuk nak dapatkan Ipod. Biarlah! HªHªHª

Bolehlah aku pakai masa aku tengah praktikal time ni. Eh, sekarang ni, aku dah start praktikum kat Kuala Klawang. Woot woooooot! Dan sekarang ni (pukul 10.33 malam), aku yang sepatutnya membuat lesson plan telah mengambil keputusan yang bijak untuk goyang kaki di ruang tamu. HªHªHª

Kesimpulannya, AKU NAK IPOD 4th plz!!!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

:: kerinduan lagi ::

Lama dah aku tak update blog. Busy la bai. HªHªHª tapi mulai hari ni, malam ni, saat ni, blog aku akan di update setiap hari. InsyaAllah :)

Aku rindu dengan anak-anak buah aku. Ijan & Alesya. Arghhhhhhhhhhhhh
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.