Friday, April 23, 2010

:: happy birthday alikan ::




hari ni birthday alikan!!!
HAPPY BIRTHDAY!!
ko tu dah tua, so pergilah beramal cepat-cepat..hahahaha
wish u all the best, lik!!!


:: AFUNDI FARINA ::

ADA BERANI?!!!
guys, dont forget to AFUNDI FARINA..!!!!
she's hot!!

type AFUNDI FARINA and send it to 32999


:: branded perfume harga murah ::

hye kepada semua readers yang sukakan BRANDED PERFUME..!!!
ini ada berita gembira untuk anda semua..!!!

one of my friend tengah buat sale untuk semua BRANDED PERFUME...
readers boleh dapatkan perfume kegemaran readers
dengan harga yang murah!!!

semua perfume tersebut merupakan BRANDED PERFUME YANG ORIGINAL..!!!
dont worry laaaa....


Pelbagai jenis Branded Perfume b
oleh didapati dengan harga MURAH..!!!

Ni ada beberapa sampel gambar BRANDED PERFUME tu..

Macam-macam ade!!






Jika readers berminat untuk membeli BRANDED PERFUME seperti sampel di atas atau BRANDED PERFUME yang readers gemari, anda bolehlah menghubungi my friend, Iman melalui facebook atau email die :

http://www.facebook.com/iman.abu
atau
chiemanez@yahoo.com

*DAPATKAN PERFUME YANG DIGEMARI SEKARANG!!!!!! *

*ni lah my friend, Iman yang jual perfume tu*

P/s : Iman, kalau dah untung tu, belanjalah aku, ek!!! =)

:: new baby boy ::

aku & orgy ada new baby boy...actually orgy punye..hahahaha....
tapi aku tumpang sekaki payung je....nak tunggu aku ade baby boy, terpaksa la kerja keras sikit...hahaha...nak tengok bab
y boy tu? =)


eh, ape aku buat ni?hahaha...ding dong! hahaha..saje je nak amik gambar dengan rambut baru..hahahaha.


taraaaaa....ni lah baby boy tu....comel? hahaha


disebabkan budak ni tak nak nombor flat baby boy ni lurus je, terpaksalah aku teman die g kedai aksesori kereta tadi...die nak buat nombor flat baby boy ni two layer...haish! tak pe la...janji die belanja tea time aku! hahaha...



hah, nombor flat macam ni lah yang die nak...hahaha....so, kepada warga kota metropolitan bintulu yang nak buat nombor flat macam orgy ni, pergi je kat V-12.. =)



*kepada tauke V-12 : ''Uncle sungguh ramah oooo...hehe...nanti kite orang datang lagi''

Thursday, April 22, 2010

:: kebotakan ::

petang tadi, aku, orgy & lan planning nak g saloon....
aku memang nak chop chop my hair ni..tapi tak tahu nak buat style ape...semua style aku dah buat...mohawk, pendek, botak..semua dah buat....kira aku dilema jugak la petang tadi..hahaha....

lepas satu saloon, kite orang g saloon lain pulak..kira saloon marathon la hari ni...hahaha...bukan ape, kite orang nak cari saloon yang best & yang boleh cuci-cuci mata! hahaha...bersih je mata kite orang tadi! tak perlu nak guna eyemo tuh...hehehe.... aku memang jarang gunting rambut kat bintulu ni selepas study and stay kat Shah Alam...selalunya, rambut aku memang panjang time cuti sem...kalau gunting pun, aku selalu g saloon kawan aku, Eppy Saloon tapi die lak takde hari ni... selepas dari satu salon ke salon yang lain, akhirnya kite orang sampai ke T2H Saloon...enviroment saloon tu, BEST giler...teringat kat saloon Thomas & Guys kat Shah Alam tuh...




ni rupa aku sebelum dibotakkan...haha..sayang gak tengok rambut aku tadi..tapi nak buat macam mane, aku nak g interview next week...tak kan nak buat mohawk lak....nak gunting pendek, alang-alang menyeluk pekasam lak...hahaha..so, aku decide untuk botak je..,hair stylist tu mula-mula tak percaya masa aku cakap nak botakkan kepala aku ni...hahaha..die sayang tengok rambut aku kot...last-last, baru die setuju nak botakkan kepala aku ni...siap bagi aku jadi model die lagi kalau aku selalu botakkan kepala aku kat saloon T2H tu..hahahaha....


jeng jeng jeng....inilah rupa aku selepas dibotakkan...hahaha....

sejuk je rasa...hahahaha....
smart jugak la kan?(kena think positive)


ini pulak rambut orgy selepas dikemas kini oleh si hair stylist!
smart kan?


ini pulak rupa paras ketiga-tiga kite orang selepas make over (bahagian rambut je ok!).
wooott woottt woooootttt....hahaha...
hot??? boleh la, kan? hahaha
sepatutnya, lan pun turut sama menyertai aktiviti membotakkan rambut ni tapi die pulak mengkhianati perjanjian kite orang...hahahaha...


5 alasan kenapa aku botakkan kepala aku :
  • sebab aku nak pergi interview minggu depan.
  • sebab rambut aku masih ade dye..kang aku x lepas lak untuk interview
  • sebab rambut aku dah rosak sikit
  • sebab aku dah malas nak pakai topi, beanie & stylekan rambut aku ni
  • sebab aku confident membotakkan kepala aku..ini yang paling penting! hahaha

tu saje aktiviti aku hari ini..

terima kasih kepada T2H Saloon kerana sanggup melayan karenah kami hari ini!!

:: bald, mohawk or short ::

aku tengah pikir ni..nak buat rambut mohawk, pendek atau botak?....semua rambut tu aku pernah buat....tapi kali ni aku cam dilema lak...hahaha


*bald*


*mohawk*


*short*

tolonglah aku!!!!

Wednesday, April 21, 2010

:: kerinduan ::




rindunya nak g kelas balik...dulu masa masih study, ada gak rasa malas nak g kelas...sekarang bila dah abis study, baru terasa rindu nak pergi kelas balik..haish...aku bukannya malas sangat nak g kelas pun...aku suka pergi kelas sebenarnya...boleh cuci mata, boleh lepak-lepak, boleh gosip-gosip, boleh buli budak dalam kelas (aku bukan kaki buli, k)..hehehe..aku selalunya g kelas dengan si rosdi (tu pun kalau die tak ponteng & bangun awal)...kelas abis je, kite orang akan lepak kat kandang (gerai Puncak Perdana) sampai next class...

paling best g kelas masa awal-awal sem dan hujung-hujung sem...awal-awal sem best sebab boleh tengok aksi budak junior g kelas...ada yang skema...ade yang stylo...tapi yang penting, pergi je mana-mana, mesti die orang akan bagi salam kat para senior...hahaha...boleh la main-main mata time ni!

hujung-hujung sem pulak best sebab time tu la masa nak submit assignment & presentation..aku paling suka presentation..gambar kat bawah ni gambar masa kite orang baru je abis final presentation..ni lah presentation kite orang yang paling last sepanjang bergelar student kat UiTM.





kenangan yang paling best pulak masa sem 6.. tu lah masa yang paling stress untuk aku dan budak lain..mane tak nya, sem ni lah kite orang kena pergi praktikal, buat thesis, buat assignment, buat presentation and bla..bla..bla...sem ni jugak la kite orang bersekang mata selama 2 minggu lebih tak tido gara-gara nak buat thesis..hahaha..padan muka! sape suruh buat last minute...tapi takpe...berbaloi gak sebab dapat gred yang membanggakan untuk thesis aku tu..hehehe...port kite orang lepak bersekang mata kat Mcdonald section 2 tu....setiap malam mesti muka aku, yam, rosdi, yap dan sewaktu dengannya ada kat situ...trimas la untuk Mcd sebab sponsor elektrik & internet free kat kite orang..hahahaha...

*serius, aku rindu nak pergi kelas lagi.!!!!!*

:: mim & ira ::


awek sebelah aku ni, nama die mim...nama saintifik die, syamim arshad. aku selalu habiskan masa kat bintulu ni lepak dengan die (kalau aku x keluar dengan orgy & the gengs)....die ni baik...sangat-sangat baik...orangnye agak manja...aku & die suka makan crunchie! wahaha...die la yang ajar aku makan crunchie 8 tahun yang lalu...hahaha..aku dah lama kenal die ni....sejak zaman sekolah lagi...die junior aku kat SMK Bintulu tu....lepas 8 tahun lost contact, aku & die contact balik last year... :)


awek ni pulak nama die ira...full name die nurzafira mahsir, cousin dengan si mim tu...aku agak rapat dengan die ni sebab everytime aku ade problem, aku akan bagi tahu die ni...kiranya die ni penyimpan mohor-mohor besar untuk aku la...kite orang dah lama sangat kenal...lupa lak, anda dinasihatkan supaya berhati-hati dengan si ira ni sebab die memang jenis yang straight to the point..hahaha....tapi die baik ok!...tak lama lagi die nak pindah Klang...waaaaa....

*saje je nak buat entry pasal dua orang aweks ni sebab aku rapat dengan awek-awek ni*

:: kota metropolitan bintulu ::


inilah bagaimana rupa 'kota metropolitan bintulu' di waktu malam...hahaha...terang menderang je kan....hahaha...macam kat New York je.....guna kamera SLR memang la cantik...kalau tengok live, bintulu ni macam Paris je...hahaha....KL pun tak macam ni kan?hahaha..

gambar ni telah diambil oleh my photographer, Saifuzz 'Bon' Anggat...die ni lah yang banyak amik gambar aku...gambar terbaru aku kat facebook tu pun, die yang amik...menjadi photographer tidak berbayar untuk aku telah menjadi cita-citanya sejak kecil lagi...trimas ya bon..hahaha..



*bon*

:: good luck ::


kepada kawan-kawan aku yang kat dalam gambar tu, GOOD LUCK untuk final sem korang...buat thesis and presentation korang elok-elok! hahaha...

kat UiTM dah final exam..so, GOOD LUCK to all my juniors!!
Chaiyok! Do the best!

*aku tengah rest in peace*

Tuesday, April 20, 2010

:: siapa dan mengapa? part 2

tiga tahun lepas, first time dalam hidup, aku duduk jauh dari family aku...aku pindah ke shah alam sebab study kat situ...terpaksa la aku tinggalkan orgy kat bintulu sorang-sorang time tu...hehehe...bermula la kisah hidup aku seorang diri di perantauan...sob sob sob....

kat Shah Alam, aku ade beberapa members yang sangat-sangat rapat dengan aku ni...selama tiga tahun aku duduk kat Shah Alam, susah payah, kite orang kongsi bersama..al maklumlah, kite orang semua jauh dari family...kite orang hanya ada kite orang je untuk sama-sama gelak ketawa, nangis bersama, berkongsi kisah suka dan duka selama bergelar student...haha, inilah muka-muka die orang tu...

*syah*

ni syah. die antara orang yang paling rapat dengan aku kat tanah melayu.. die kaki shopping macam aku gak.. hahaha...thanks kat die sebab selalu tolong aku masa aku stay kat shah alam dulu...aku & die suka g shopping...kalau takde duit, kite orang window shopping je la...janji kite orang kat mall..haha..even esok nak ade paper pun, kite orang akan sedaya upaya untuk ke mall..haha...




*yap & yam*

yap & yam ni kapel. 3 tahun dah die orang kapel..dari sem 1 hingga sekarang, die orang still bersama...bila nak kawin, bai? hahaha...yam ni classmate aku masa kat UiTM...kite orang suka sangat karaoke..even suara aku ni buruk, aku tetap nak berkaraoke..tp suara si maryam ni memanglah sedap..die ni pandai menari gak...sangat lontik! hahaha..kalah zura lentik kat kelas aku tu...hahaha..kite orang tak boleh berjumpa..kalau jumpa je, mulut kite orang tak akan berhenti kecuali die g toilet or die tido..hahaha..die memang banyak mulut...aku layan je la..haha..
ape lak citer pasal laki die, si yap tu? haha...yap pun antara orang yang paling rapat dengan aku dan aku selesa dengan die..die lah roomate aku dari sem 2 sampai kite orang menyewa bersama.....24 jam bersama die...die ni berbeza daripada awek die tu..kalau yam tu suka bercakap, si y
ap ni akan bercakap bila perlu...hahaha...jadi die akan jadi tukang dengar je la kalau aku bercakap dalam bilik kite orang...die rajin sangat layan aku....kalau aku nak lepak kat Barra(mamak) kol 2, 3 pagi, aku akan angkut die sekali...macam mane aku kenal die? haha..masa sem 1 dulu, die duduk bilik sebelah aku je kat Perindu tu...die selalu beli rokok aku sebab die tak berani nak bawak rokok masa mula-mula kite orang dok Perindu..haha...





*rosdi & roy*

ni pulak rosdi & roy...rosdi ni classmate aku dengan yam..nampak je garang tapi sebenarnye tak...hahaha...kite orang selalu panggil die psiko..sebab die memang seorang yang psiko...hahaha...oleh sebab aku ni classmate die, setiap kali bangun pagi nak g kelas, aku ni lah yang jadi jam loceng untuk die..haha...die pun rajin layan aku ni...masa sem 4, aku pernah gitau die, aku bosan duduk kat rumah & ajak die jalan-jalan melihat alam...aku ingat die just bawak aku pegi atm kat shell area kampung melayu subang(destinasi atm yang kerap dikunjungi oleh kite orang kalau atm Puncak Perdana tu rosak) tu tapi last-last die bawak aku sampai The Curve...hahaha...selain si yam tu, rosdi pun suka karaoke...dielah selalu teman aku g karaoke jamban kat Plaza Alam Sentral tu..hahaha....siap nyanyi lagu ziana zain lagi..hehehe

roy pulak seorang anggota PELAPES kat UiTM...peminat
mawi dan rosyam nor! hahaha...suka berangan! hahaha...die ni best & kepala gile-gile...haha..tapikan korang jangan bawak die tengok cerita atau filem atau wayang dengan korang..sebab die suka tanya soalan yang sama psl cerita tersebut sedangkan die dah tahu jawapan die ape...hahaha....


*alik & syuk*

alik dan syuk ni pulak Komander Kesatria...aku mula rapat dengan die orang lepas kite orang sama-sama join Kesatria masa sem 1...alik ni roomate aku masa sem 1...muka die memang agak nakal tapi die ni baik...dulu masa first day kite orang masuk UiTM, aku ingat die ni merokok...aku pun tanya lah die ade lighter ke tak...rupa-rupanya die ni tak merokok..haha..dulu die ni kurus je..sekarang ni, mak oi..membesar dengan sehat..hehe...mantap lagi.!

syuk pun sama..dulu kurus je..tp sekarang, bukan main lagi berisi...tp montot tetap mantap macam alik! hahaha...die ni yang paling alim antara kite orang semua...hehe...kalau nak harap kan rosdi, yap, roy n alikan, tak payah la...hahaha..korang jangan la bawak die ni lepak sampai pagi..sebab die ni jenis yang tido awal..orang tua sangat! hahaha...lepas je pukul 10.30 malam, mata die akan menjadi merah...bukan sebab dia nak jadi serigala tapi sebab die dah ngantok..hehehe...



*lia, nancy & yuyun*

lawakan awek yang pakai tudung dalam gambar pertama tu kan? nama die lia...nama saintifik die, aku lupa..sebab nama die panjang sangat...korang jangan tertipu dengan gambar die ni..walaupun nampak macam perempuan melayu terakhir tapi die ni sebenarnya gagah! mane taknya, die ade motor besar yang 500cc...haish..aku pun x leh nak bawak motor tu...so, aku tengok je die bawak..nak tumpang, tak boleh.....kang terpelok, sape susah? lia jugak...aku tak kesah sebab aku sedap je pelok die...hehe....ish, bila la aku leh naik motor die ni...nak suruh yap bawak, takut tak sampai lak kaki yap tu...hahaha

gambar no.2 tu gambar aku dengan nancy..hehe..die pun budak bintulu gak...korang nak tau, aku dengan die ni tak pernah berpisah dari form 6 lagi..hahaha...masa form 6, die duduk sebelah aku je dalam kelas (SMK Bintulu, 6AA)...pastu, aku jumpa die lagi masa interview nak masuk UiTM...kat UiTM pulak, aku sama kelas gak dengan budak ni selain si rosdi n yam tu...hahaha...sekarang ni, kite orang sekali lagi akan pergi ke interview KPLI bersama-sama..hahaha...suratan atau kebetulan?hahaha..

si yuyun ni lak mixed johor & sarawak tapi die agak murtad sarawak..hahaha..die ni agak sengal sebab die suka kutuk aku..die obses sangat dengan aku ni..hahaha...yam dengan die tu sama je..tak dapat nak tengok aku ni senang sikit..hahaha..yuyun ni lah queen of the nite masa malam pra graduan kite orang dulu..mane tak menang, die ni berangan pakai gaun pengatin...nasib baik menang..kalau tak menang??haha...nak tengok gambar die pakai dress pengatin tu? nanti aku upload k...hahaha





*randy & azhar*

ni pasangan kembar yang tak boleh dipisahkan lagi...ke sana ke mari, gembira bersama..hahaha...randy ni pun dak sarawak macam aku & nancy...die comel...muka comel, pipi comel, perut pun comel...hahaha...kegemaran die dengan si azhar tu sama...suka sangat baca kreko dan main game online kat facebook tuh...hahaha...azhar tu, kalau dah baca kreko, memang dah tak ingat dunia lagi...hahaha...die akan baring kat ruang tamu rumah kite orang dari pagi sampai petang...hahaha...hanya randy yang dapat memujuknya untuk pergi makan dan mandi...hahahaha.....randy ni romantik tapi maaf ye, die dah berpunya....awek nye mantapppp!!!! hahaha...


kawan-kawanku, aku rindu dengan korang...g karaoke, g kelas, g makan, g lepak dan ke mana-mana je bersama...aku beruntung dapat kawan macam korang....and for sure korang pun untung berkawan dengan aku ni...hahahaha...kita jumpa lagi masa kita tersenyum girang mengambil skrol kite nanti! i love u guys! and i miss all of u damn much!!!!!! thanks for everthing and sorry for something..
-ruff-