Tuesday, April 20, 2010

:: siapa dan mengapa? part 2

tiga tahun lepas, first time dalam hidup, aku duduk jauh dari family aku...aku pindah ke shah alam sebab study kat situ...terpaksa la aku tinggalkan orgy kat bintulu sorang-sorang time tu...hehehe...bermula la kisah hidup aku seorang diri di perantauan...sob sob sob....

kat Shah Alam, aku ade beberapa members yang sangat-sangat rapat dengan aku ni...selama tiga tahun aku duduk kat Shah Alam, susah payah, kite orang kongsi bersama..al maklumlah, kite orang semua jauh dari family...kite orang hanya ada kite orang je untuk sama-sama gelak ketawa, nangis bersama, berkongsi kisah suka dan duka selama bergelar student...haha, inilah muka-muka die orang tu...

*syah*

ni syah. die antara orang yang paling rapat dengan aku kat tanah melayu.. die kaki shopping macam aku gak.. hahaha...thanks kat die sebab selalu tolong aku masa aku stay kat shah alam dulu...aku & die suka g shopping...kalau takde duit, kite orang window shopping je la...janji kite orang kat mall..haha..even esok nak ade paper pun, kite orang akan sedaya upaya untuk ke mall..haha...




*yap & yam*

yap & yam ni kapel. 3 tahun dah die orang kapel..dari sem 1 hingga sekarang, die orang still bersama...bila nak kawin, bai? hahaha...yam ni classmate aku masa kat UiTM...kite orang suka sangat karaoke..even suara aku ni buruk, aku tetap nak berkaraoke..tp suara si maryam ni memanglah sedap..die ni pandai menari gak...sangat lontik! hahaha..kalah zura lentik kat kelas aku tu...hahaha..kite orang tak boleh berjumpa..kalau jumpa je, mulut kite orang tak akan berhenti kecuali die g toilet or die tido..hahaha..die memang banyak mulut...aku layan je la..haha..
ape lak citer pasal laki die, si yap tu? haha...yap pun antara orang yang paling rapat dengan aku dan aku selesa dengan die..die lah roomate aku dari sem 2 sampai kite orang menyewa bersama.....24 jam bersama die...die ni berbeza daripada awek die tu..kalau yam tu suka bercakap, si y
ap ni akan bercakap bila perlu...hahaha...jadi die akan jadi tukang dengar je la kalau aku bercakap dalam bilik kite orang...die rajin sangat layan aku....kalau aku nak lepak kat Barra(mamak) kol 2, 3 pagi, aku akan angkut die sekali...macam mane aku kenal die? haha..masa sem 1 dulu, die duduk bilik sebelah aku je kat Perindu tu...die selalu beli rokok aku sebab die tak berani nak bawak rokok masa mula-mula kite orang dok Perindu..haha...





*rosdi & roy*

ni pulak rosdi & roy...rosdi ni classmate aku dengan yam..nampak je garang tapi sebenarnye tak...hahaha...kite orang selalu panggil die psiko..sebab die memang seorang yang psiko...hahaha...oleh sebab aku ni classmate die, setiap kali bangun pagi nak g kelas, aku ni lah yang jadi jam loceng untuk die..haha...die pun rajin layan aku ni...masa sem 4, aku pernah gitau die, aku bosan duduk kat rumah & ajak die jalan-jalan melihat alam...aku ingat die just bawak aku pegi atm kat shell area kampung melayu subang(destinasi atm yang kerap dikunjungi oleh kite orang kalau atm Puncak Perdana tu rosak) tu tapi last-last die bawak aku sampai The Curve...hahaha...selain si yam tu, rosdi pun suka karaoke...dielah selalu teman aku g karaoke jamban kat Plaza Alam Sentral tu..hahaha....siap nyanyi lagu ziana zain lagi..hehehe

roy pulak seorang anggota PELAPES kat UiTM...peminat
mawi dan rosyam nor! hahaha...suka berangan! hahaha...die ni best & kepala gile-gile...haha..tapikan korang jangan bawak die tengok cerita atau filem atau wayang dengan korang..sebab die suka tanya soalan yang sama psl cerita tersebut sedangkan die dah tahu jawapan die ape...hahaha....


*alik & syuk*

alik dan syuk ni pulak Komander Kesatria...aku mula rapat dengan die orang lepas kite orang sama-sama join Kesatria masa sem 1...alik ni roomate aku masa sem 1...muka die memang agak nakal tapi die ni baik...dulu masa first day kite orang masuk UiTM, aku ingat die ni merokok...aku pun tanya lah die ade lighter ke tak...rupa-rupanya die ni tak merokok..haha..dulu die ni kurus je..sekarang ni, mak oi..membesar dengan sehat..hehe...mantap lagi.!

syuk pun sama..dulu kurus je..tp sekarang, bukan main lagi berisi...tp montot tetap mantap macam alik! hahaha...die ni yang paling alim antara kite orang semua...hehe...kalau nak harap kan rosdi, yap, roy n alikan, tak payah la...hahaha..korang jangan la bawak die ni lepak sampai pagi..sebab die ni jenis yang tido awal..orang tua sangat! hahaha...lepas je pukul 10.30 malam, mata die akan menjadi merah...bukan sebab dia nak jadi serigala tapi sebab die dah ngantok..hehehe...



*lia, nancy & yuyun*

lawakan awek yang pakai tudung dalam gambar pertama tu kan? nama die lia...nama saintifik die, aku lupa..sebab nama die panjang sangat...korang jangan tertipu dengan gambar die ni..walaupun nampak macam perempuan melayu terakhir tapi die ni sebenarnya gagah! mane taknya, die ade motor besar yang 500cc...haish..aku pun x leh nak bawak motor tu...so, aku tengok je die bawak..nak tumpang, tak boleh.....kang terpelok, sape susah? lia jugak...aku tak kesah sebab aku sedap je pelok die...hehe....ish, bila la aku leh naik motor die ni...nak suruh yap bawak, takut tak sampai lak kaki yap tu...hahaha

gambar no.2 tu gambar aku dengan nancy..hehe..die pun budak bintulu gak...korang nak tau, aku dengan die ni tak pernah berpisah dari form 6 lagi..hahaha...masa form 6, die duduk sebelah aku je dalam kelas (SMK Bintulu, 6AA)...pastu, aku jumpa die lagi masa interview nak masuk UiTM...kat UiTM pulak, aku sama kelas gak dengan budak ni selain si rosdi n yam tu...hahaha...sekarang ni, kite orang sekali lagi akan pergi ke interview KPLI bersama-sama..hahaha...suratan atau kebetulan?hahaha..

si yuyun ni lak mixed johor & sarawak tapi die agak murtad sarawak..hahaha..die ni agak sengal sebab die suka kutuk aku..die obses sangat dengan aku ni..hahaha...yam dengan die tu sama je..tak dapat nak tengok aku ni senang sikit..hahaha..yuyun ni lah queen of the nite masa malam pra graduan kite orang dulu..mane tak menang, die ni berangan pakai gaun pengatin...nasib baik menang..kalau tak menang??haha...nak tengok gambar die pakai dress pengatin tu? nanti aku upload k...hahaha





*randy & azhar*

ni pasangan kembar yang tak boleh dipisahkan lagi...ke sana ke mari, gembira bersama..hahaha...randy ni pun dak sarawak macam aku & nancy...die comel...muka comel, pipi comel, perut pun comel...hahaha...kegemaran die dengan si azhar tu sama...suka sangat baca kreko dan main game online kat facebook tuh...hahaha...azhar tu, kalau dah baca kreko, memang dah tak ingat dunia lagi...hahaha...die akan baring kat ruang tamu rumah kite orang dari pagi sampai petang...hahaha...hanya randy yang dapat memujuknya untuk pergi makan dan mandi...hahahaha.....randy ni romantik tapi maaf ye, die dah berpunya....awek nye mantapppp!!!! hahaha...


kawan-kawanku, aku rindu dengan korang...g karaoke, g kelas, g makan, g lepak dan ke mana-mana je bersama...aku beruntung dapat kawan macam korang....and for sure korang pun untung berkawan dengan aku ni...hahahaha...kita jumpa lagi masa kita tersenyum girang mengambil skrol kite nanti! i love u guys! and i miss all of u damn much!!!!!! thanks for everthing and sorry for something..
-ruff-


4 comments:

  1. amboi.. amboi.... obses sungguh u ngan i yek.. anyway, thanks my dear. love u soo much!

    ReplyDelete
  2. i love u too! u mmg obses dengan i ek? haha

    ReplyDelete
  3. keran diriku begitu berharga! haha

    ReplyDelete