Tuesday, May 17, 2011

:: tiba-tiba ::

tiba-tiba pukul 1.51 pagi...
tiba-tiba asgmnt aku stuck..haish....

dan

tiba-tiba aku rindu sangat-sangat kat :


budak gumuk ni!!!!!!!!!!!
uncle rindu izaaaaannnnnnnnnnn!!!!!


family aku..especially my mum!!!
mak, nak mee jawa!!!




p/s : tiba-tiba dah pukul 2.11 am

Monday, May 16, 2011

:: 10 things about me ::


  1. I'm a shopaholic!
  2. Orang minyak..sebab bintulu tu bandar minyak...hahaha
  3. I'm pure malay..100% malay...
  4. tak kuat makan...
  5. Gila fast food, mee jawa & coke...
  6. pandai buat mee jawa...
  7. Most of the time mengadap blackberry...
  8. Suka baring...
  9. Suka fikir pelik-pelik & kuat berpeluh...
  10. rafiza is my real name...

Sunday, May 15, 2011

:: teacher's day ::

(poster ini hanya terdapat dalam blog aku..hahaha....)


hari ni 15 mei...
esok pulak 16 mei...
jadi, aku nak ucap
SELAMAT HARI GURU
kepada :
1. guru kelas aku dari darjah 1 sehingga aku tingkatan 6
2. guru bm aku dari darjah 1 sehingga aku tingkatan 6
3. guru bi aku dari darjah 1 sehingga aku tingkatan 5
4. guru matematik aku dari darjah 1 sehingga aku tingkatan 5
5. guru sains aku dari darjah 4 sehingga aku tingkatan 3
6. guru muzik aku dari darjah 1 sehingga aku darjah 6
7 guru kemahiran hidup aku dari darjah 4 sehingga aku tingkatan 3
8. guru kajian tempatan aku dari darjah 4 sehingga darjah 6
9. ustaz ustazah aku dari darjah 1 sehingga aku tingkatan 5
10. guru biologi aku dari tingkatan 4 sehingga tingkatan 5
11. guru kimia aku dari tingkatan 4 sehingga tingkatan 5
12. guru fizik aku dari tingkatan 4 sehingga tingkatan 5
13. guru add math aku dari tingkatan 4 sehingga tingkatan 5
14. guru pengajian am aku tingkatan 6
15. guru muet aku tingkatan 6
16. guru prinsip akaun aku tingkatan 6
17. guru ekonomi aku tingkatan 6
18. guru-guru tuisyen aku
19. pensyarah-pensyarah ilmu bahasa melayu dari akademi pengajian bahasa UiTM
20. pensyarah-pensyarah ilmu pengajian perniagaan dari fakulti perniagaan UiTM
21. pensyarah-pensyarah institut pendidikan guru kampus Raja Melewar
22. warga pendidik di seluruh dunia
23. kawan-kawan aku yang bergelar guru 
24. bekas rakan sekerja di SMK Bintulu
25. bekas budak-budak rumah aku di seremban
26. sepupu sepapat aku yang bergelar guru
27. guru pembimbing praktikum di SK Kuala Kelawang
28. guru-guru di SK Kuala Kelawang
29. budak-budak rumah aku sekarang
30. guru-guru SJKC Yong Kwong
31. bekas rakan sekelas pengajian bahasa melayu IPG Raja Melewar
31. si dia... ehem ehem...
Dan
32. aku sendiri. hahahahahahahahahaha.....

TERIMA KASIH, CIKGU!!!

(kenapa aku kat depan kelas?)


p/s : belajar, belajar dan terus belajar.

:: chinos ::

pernah dengar mengenai chinos?
mungkin bagi kaum perempuan, benda ni dah biasa...
tp untuk kaum lelaki, benda ni sebenarnya dah lama wujud tapi mula mendapat perhatian sejak akhir-akhir ni...
apa chinos ni?
chinos ni adalah potongan sehelai seluar yang besar di bahagian atas (pinggul ke peha) tetapi kecil di bahagian bawah (betis ke buku lali).
definisi ni aku yang buat...hahaha...

aku dah tanya 5 orang mengenai chinos ni dan kelima-lima budak ni dah setuju dengan definisi tersebut...jadi, definisi ini dikira sahih ye..hahaha..dalam menentukan sesuatu definisi, syarat kesahannya adalah apabila terdapat lima orang individu bersetuju dengan definisi yang dicadangkan...begitulah kamus diterbitkan..hahaha...

ok ok...aku bukan nak cakap pasal bahasa tapi aku nak cakap pasal chinos...
yang tu hanya sebagai salingan sahaja..hehe...kita letak ke tepi dulu pasal bahasa ni...



berbalik kepada chinos...chinos ni dah menjadi satu trend baru untuk tahun ni bagi pengikut edaran fesyen...
aku ada beberapa pendapat mengenai chinos ni :

1. chinos ni selesa dipakai sbb chinos ni tak ketat. tak macam skinny jeans...kalau skinny jeans, nak gerak pun rasa susah...lebih-lebih lagi kalau time nak makan..kena makan sikit...haha...

2. chinos ni boleh dipakai sesiapa sahaja....yang kurus, yang berisi..semua leh pakai.....tak terbatas...
aku dah ada beberapa chinos ni...hehehe
jadi, dapatkan chinos anda sekarang...
click je kat TOPMAN & ZARA


p/s : pakailah sesuatu mengikut keselesaan dan situasi =)

Monday, May 2, 2011

:: happy birthday orgee ::

jeng jeng jeng
ini adalah perutusan khas kepada orgee :

happy tua day!
all the best for the next 365 days!
tunggu aku kalau nak buat party!!!
hadiah untuk anda tahun ini adalah :


hahaha...
tak yah ucap terima kasih ok...
ikhlas dari sahabatmu yang jauh di perantauan...hahaha..


p/s : usia hanya pada angka :)

:: nikmat subak ::

pagi tadi (sebenarnya dah nak hampir tengah hari...hahaha),
dengan mata masih terasa sepet dan sexy,
aku pun terus ke ruang tamu rumah si buck...
dengan mata sexy sebegitu, dia pun bertanya sama ada nak pergi the curve ke tak...
mata aku yang pada awalnya sepet menjadi sebesar-besar alam...
hahaha...
yes! berjalan-jalan di mall memang hobi aku..hahaha...

lepas dah siap-siap semua, kita orang pun menuju ke kereta..
perut kita orang pun dah berkopi dangdut..
dan seperti biasa, masalah memilih tempat makan pun wujud...



and at last, kita orang pun mantekedarah kat Subak Restaurant...
woha! yummy!


apakah yang dimantekederah olehku? woha!
taraaaaaa ~


Subak Braised NZ Lamb Shank Masala...
yang ni superb sedap!
sila abaikan kotak rokok dan lighter di situ..haha...
dan yang kat belakang tu adalah Rendang Serai Daging Tulang Rawan...
pun superb jugak..



untuk minuman pulak, aku pilih Blue Eye On The Float...
nasib baik mata aku tak biru...hahaha...
yang belakang tu adalah Lemon Asam Boi With Honey...


apa macam?


kepada sesiapa yang rasa nak makan ala-ala kat resort dan lari daripada kesibukan metropolitan, datang lah kat sini...
memang best dan mendamaikan...
kalau nak tengok menu lain, click kat sini Subak
entri aku ni tidak dibayar oleh Subak Restaurant..harap maklum..hahaha...


selepas membaham semua hasil tersebut,
apa lagi, shopping la! hahaha...
chow...




p/s : masakan emak always the best! :)