Wednesday, September 12, 2012

The Day of Capital C! (and the tips)

Nah! Seperti dijanjikan... Ni ada beberapa keping gambar sekitar photoshoot pre-graduation & graduation aku kali ke-2.

Untuk pre-graduation, aku & kawan aku telah memilih background putih untuk photoshoot. Nak dijadikan cerita, selepas beberapa minggu aku post gambar pre-graduation aku ni di FB, makin ramai lak yang ikut untuk shoot background putih. Woha, :)

Pakaian kami pulak, head to toe fully by Topman. Plan untuk pakai kemeja putih ni dah lama sangat. Dari last year lagi. Sebab pilih kemeja putih? Hahaha As usual, sebab kemeja putih ni nampak kemas & profesional. Untuk mengelakkan daripada nampak typical dan lain dari yang lain, aku & kawan aku amik la neck tie warna merah pulak. Penegasan akan nampak pada warna merah sebab selalunya dress code hitam putih ni selalunya dipakai oleh para lawyer. Tapi aku bukanlah lawyer. Loyar buruk boleh la. Hahaha.. Lepas pom pam pom pam selama satu hari dalam butik Topman, begitulah hasilnya (seperti yang ada dalam gambar).

Korang try la tips ni esok k. Hahaha... Memang sangat menjadi. Masa kita orang konvo tu, seorang makcik kepada kawan aku ni tanya, "kenapa mak su tengok kau dan kawan kau nampak berbeza daripada orang lain. Dah macam model nak gi shoot dah." hahaha... So, selamat mencuba!

By the way, thanks kepada semua yang datang semasa konvo kali ke-2 aku hari tu especially mum, dad, sis, lil bro, aunty & rakan-rakan FB. Thanks jugak sebab bagi bunga, patung dan hadiah. Siap ada yang bagi Hermes lagi. Hehehe Kemain banyak bunga hari tu. Tetiba rasa retis. Bahahahaha... Thank u so much! Kepada rakan-rakan IPGRM, tahniah semua. Gonna miss u guys! Jadilah guru seguru-gurunya! :) And Thanks too Serindit Studio for all the pics. :)

p/s : lain kali bagi cincin boley? Hahaha

1 comment:

  1. kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
    semoga menjadi semangat .. :)
    Bukanlah suatu kesalahan ketika kamu mencoba dan kemudian gagal. Satu-satunya kesalahan adalah ketika kamu tidak berani mencoba
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ..

    ReplyDelete