Saturday, May 8, 2010

:: Selamat Hari Ibu, mak ::


hyep, ni lah my parents, Mr Abd Rahman & Mdm Rajunah. I love both of them! of cos la, kan...woot wooott....hehehe...so, korang tengok muka aku ni, korang rasa aku ni mirip muka sape? mak aku atau bapak aku? hehehehe...

bersempena Hari Ibu ni, aku nak ucapkan Selamat Hari Ibu untuk mak aku, kakak aku dan semua ibu yang ade kat dunia ni...actually, bukan pada Hari Ibu je kita kena ingat kat ibu kita...selagi kita bernyawa, selagi kita bernafas, kita mesti sayang ibu kita.. Dialah yang mengandungkan kita...Dialah yang melahirkan kita...Dan dialah yang menjaga kita dari kita kecil sehingga kita kenal apa erti hidup ni.... =)




"You taught me everything
And everything you’ve given me
I always keep it inside
You’re the driving force in my life
There isn’t anything
Or anyone I can be
And it just wouldn’t feel right
If I didn’t have you by my side
You were there for me to love and care for me
When skies were grey
Whenever I was down
You were always there to comfort me
And no one else can be what you have been to me
You’ll always be you always will be the girl
In my life for all times

Mama, you know I love you
Oh you know I love you
Mama, you’re the queen of my heart
Your love is like
Tears from the stars
Mama, I just want you to know
Lovin’ you is like food to my soul''




aku masih ingat lagi, setiap hari mak aku akan hantar aku pergi tadika dan tunggu aku sampai kelas aku habis. kalau tak, aku akan nangis kalau mak aku tak tunggu aku sampai kelas aku tu habis...

aku masih ingat lagi, mak aku ajar aku macam mane nak tulis huruf 'z'...sebab dulu aku sengal sangat nak tulis huruf 'z'...huruf 'z' aku selalu jadi bentuk nombor '2'...mak aku ajar aku sampai aku pandai tulis huruf 'z' tu....

aku masih ingat lagi, mak aku pernah tolong aku buat kerja sekolah masa aku darjah 2, sedangkan masa tu dah tengah malam...dia sanggup berjaga sebab nak temankan aku habiskan kerja sekolah aku tu....

aku masih ingat lagi, mak aku cakap supaya belajar rajin-rajin...kalau belajar rajin-rajin, nanti boleh dapat nombor 1 dalam kelas...

aku masih ingat lagi, mak aku cakap, die nak salah seorang daripada anak dia nanti jadi cikgu...

aku masih ingat lagi, setiap kali aku nak balik cuti semester, dia akan masak mee jawa untuk aku pada masa hari aku balik tu...dia tahu anak dia ni suka makan mee jawa...dia akan masak mee jawa tu awal supaya nanti, bila aku sampai je kat rumah, aku boleh makan mee jawa tu terus....

banyak lagi kenangan between me and my lovely mother...i love u, mum...sayang sangat-sangat....without u, rafiza bin abd rahman tak akan menjadi rafiza bin abd rahman....


Happy Mother's Day, mum...from rahman's family =)


p/s : you always will be the girl in my life for all times.

2 comments:

  1. ko xde rupa sapa2.. mak ko mahupon ayah ko..ko jeng..jeng..jeng..anak siapakah?/ahaha...

    knp org sarawak amik pic x nk snyum ea?? mcm mak aku.. susah tol nk snyum dlm pic.. tgk pic mak ko, ingat mak aku.. huhu

    ReplyDelete
  2. ko nak tahu anak siapa?hahaha..hanya aku yg tahu..hahahaha
    hurm..mmg org srwk mcm tu kot..i mean org srwk yg dah berusia sikit la...mak aku akan jd mak mertua ko nnt..hahaha

    ReplyDelete