Thursday, May 20, 2010

:: Syabas & Tahniah ::

LG221-SARJANA MUDA PENGAJIAN BAHASA GUNAAN (KEPUJIAN) (BAHASA MELAYU KOMUNIKASI PROFESIONAL)
BACHELOR OF APPLIED LANGUAGE STUDIES (HONOURS) (MALAY LANGUAGE FOR PROFESSIONAL COMMUNICATION)

1. Amirah Binti Ahmad
2. Hamdan Bin Setta

3. Ashlimah Binti Salaham
4. Elina Binti Mohamad
5. Fadzilah Binti Che Ani
6. Habibah Binti Melliani

7. Khairul Taufiq Bin Abu Bakar

8. Martha Anak Lidam

9. Maryam Binti Ahmad

10. Masnorindah Binti Mohd Masry

11. Masyuniza Binti Yunos
12. Mohd Adib Bin Mohd Sidek
13. Mohd Al Shukri Bin Nasir

14. Mughni Murni Binti Bustamam

15. Muhamad Firdaus Bin Tokimin

16. Nor Amiza Binti Ismail

17. Nor Azura Binti Md Amin

18. Nor Hidayah Binti Noorezan

19. Norhidayah Binti Nasri @ Ashari
20. Nur Farah Wahida Binti Jamaludin
21. Nur Nusaibah Binti Ahamad Redzuan
22. Nurrissammimayantie Binti Ismail

23. Nurul Azura Binti Mohd Tohid
24. Rafiza Bin Abd Rahman
25. Rasmawati Binti Abdul Muin
26. Rosdi Adli Bin Abdullah

27. Roslina Binti Abidin

28. Shirlene Ellyani Anak Gerang

29. Sri Qamariah Binti Mohd Samsir

30. Syazana Salma Binti Sulaiman

31. Tengku Noor Azleen Binti T Alang

32. Umaimah Binti Kamarulzaman

33. Wan Nurhashima Binti Wan Ashari

34. Zurriatulkamalia Binti Khazin

35. Hasanul Isyraf Bin Rahmat

36. Haslinah Binti Abdul Gani

37. Hasnila Binti Ismail @ Nawang

38. Lucy Anak Kueh @ Waret

39. Luqman Bin Rahman

40. Mohamad Azim Shah Bin Mohamad Said

41. Mohd Rizwan Bin Zainal

42. Nancy Anak Ujan

43. Noor Amalina Binti Hassin

44. Nur Idayu Hartini Binti Mohamad

45. Siti Maryam Binti Ahmad Tajuddin

46. Siti Nur Aminah Binti Abd Razak




Salam sukses dan tahniah buat para graduan LG221..Semoga kenangan bersama kalian, tidak akan pernah luput dari ingatan kita. Semalam sudah melakarkan sejarah. Yang pasti, hari ini akan menjadi penentu untuk hari esok. Kejayaan yang kita ukirkan sekarang akan menjadi perhiasan dalam kehidupan kita.

Perjuangan kita belum selesai. Jangan mudah mengalah. Andai kita berjaya mengharungi perjuangan ini, syabas diucapkan tetapi jika salah seorang daripada kita terpaksa berhenti melangkah, hulurkan tangan untuknya dan bimbinglah dia untuk sama-sama melangkah. Kerana kita semua bersaudara.

Semoga kalian akan terus tabah menempuh badai yang merindui tangisan pantai. Anggaplah diri sebagai pasir pantai dan hidup ini sebagai ombak yang mengganas. Jangan mudah mengeluh kerana pantai tidak pernah terusik bila ombak memukulnya. Begitu juga dengan kalian. Gunakan segala ilmu yang ada ke jalan yang diredhaiNya.

Setiap pertemuan pasti akan berakhir dengan perpisahan. Pergilah sahabatku. Pergilah membentuk kehidupanmu. Jangan pernah menoleh ke belakang lagi kerana apa yang berlaku semalam, hanyalah sejarah buat kita semua. Kita semua akan berjumpa lagi dengan izinNya, wahai sahabatku. Akanku iringkan doa buat kalian agar menjadi insan yang berjaya untuk ibu bapa, keluarga, agama dan negara. Kini, mimpi kita sudah berakhir. Bangkitlah sahabatku dan terbanglah kalian semua.


Kepada adik-adikku, kami sudah melangkah. Jadikan langkah kami sebagai bayang-bayang untuk anda. Jika kami mampu tersenyum, adik-adikku juga mampu tersenyum. Jika ilmu yang kami ada mampu melakarkan kebahagian kepada diri kami, kalian juga mampu untuk merasa kebahagiaan itu kerana pelita kita adalah sama. Ilmu ini pusaka untuk kita semua.


Kepada para pensyarah LG221, relakan pemergian kami untuk melihat dunia yang sebenar. Tanggungjawab yang digalas 'ayah dan ibu' sebelum ini, akan kami pikulkan bersama. Terima Kasih kerana menjadi cahaya dalam hidup kami. Terima kasih kerana sudi untuk mencanting corak di atas kain ini. Ilmu yang diterapkan akan kami gunakan sebaik mungkin untuk menjadi tontonan anak bangsa kita kelak.


Salam kemaafan daripada rafiza bin abd rahman. Jika mata ini masih mampu untuk berkelip, kita akan berjumpa lagi di alumni pertama kita nanti. Kenangkan diriku dalam doa kalian.


p/s :: sedihnya nak post entry ni ;(

7 comments:

  1. aku terharu n sedih doe.. wat first time aku baca blog ko ni aku suke~~~ n aku sgt2 berbangga~~ hehe.. Keep it up!! slalu2 la wat post yg cmnih.. hahaha.. tahniah utk ko sb dah berjaya menggenggam segulung ijazah.. Tahniah!

    ReplyDelete
  2. aku pun sedih nak post entry ni =(
    tahniah buat ko and rakan-rakan yg lain sbb kita semua dah berjaya dalam fasa pertama kehidupan kita....apa yg berlaku semalam hanyalah mimpi indah buat kita...esok, belum tentu kita dapat tersenyum lagi...

    ReplyDelete
  3. nak tanya..boleh tak nak tau course outline lg221 ni? berminat nak ambik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  4. reply kat emel ni pn boleh :) payah betul nak cari alumni yg ambik course ni..hee. yonyusuff@gmail.com

    ReplyDelete
  5. meow dpt course ni..
    alhamdulillah.. ^_^

    ReplyDelete
  6. saya pun nak tau pasal course ni . sila share ya :))

    ReplyDelete